fbpx

ŽURNI PRIJEVOD

Žurni prijevod – hitni prijevod

Prevoditeljska agencija VIRTUALNI ASISTENT stoji vam na raspolaganju i za žurne prijevode. U današnjem poslovanju svi prijevodi trebali bi biti napravljeni već jučer, tj. našim klijentima skoro je svaki nalog žurni prijevod. Žurne prijevode najčešće treba napraviti u dvostruko brže nego kada se radi o običnom prijevodu. Naši prevoditelji onda umjesto 5-6 standardnih kartica prevode i do 10-12 kartica. Ukoliko se radi o većim količinama teksta, stvaramo projektne grupe u kojima je više prevoditelja, voditelj projekta, lektor i ostali suradnici koji osiguravaju da se ispoštuju zadani rokovi. Naravno da ovakav žurni prijevod iziskuje svu koncentraciju i iskustvo prevoditelja, tako da žurne prijevode odrađuju naši najpouzdaniji prevoditelji.

Žurni prijevod – suradnja s klijentom

Kada se radi o žurnim prijevodima, važna je i suradnja klijenata u vezi s pojašnjenjem nekih pojmova ako se radi o tehničkim prijevodima. Kada klijent traži od nas žurni prijevod, naš voditelj projekta predaje sve svoje ostale projekte drugim voditeljima i posvećuje se samo ovom prijevodu. On odabire jednoga prevoditelja ili više prevoditelja koji će zajedno obaviti ovaj hitni prijevod, komunicira s klijentom, obavještava ga o napretku njegova žurnog prijevoda, zajedno s klijentom pomaže prevoditeljima oko stručnih pojmova koji se pojavljuju u tekstovima, itd.

Najčešće se žurni prijevodi traže u situacijama, kada se predaje natječajna dokumentacija. Onda je potrebno u relativno kratkom roku, napraviti i dvostruku količinu hitnih ovjerenih prijevoda. U takvim slučajevima naši prevoditelji koji su i sudski tumači prevode potvrde proizvođača, potvrde o sukladnosti, certifikate o poštivanju međunarodnih normi, financijska izvješća, potvrde o nepostajanju poreznih dugova, itd.

Ovisno o dužini rokova, količini tekstova koji se prevode i angažiranim prevoditeljima, cijene žurnih prijevoda mogu biti više i do 100% u odnosu na prijevode unutar uobičajenih rokova. Cijena hitnog prijevoda ovisi o vrsti prijevoda.

Imamo u ponudi dvije vrste hitnih prijevoda. Ovjereni prijevod (ovjera sudskog tumača) – redovna cijena + dodatak za žurnu uslugu. Obični pisani prijevod – redovna cijena + dodatak za žurnu uslugu.

KONTAKTIRAJTE NAS

VIRTUALNI ASISTENT d.o.o.

Varaždinska 52, 10360 Sesvete

Ponedjeljak - petak
9:00 - 17:00

T: 01 2059 447
E: [email protected]

Pin It on Pinterest