fbpx

Kako možemo prepoznati kvalitetan prijevod?

Ukoliko niste govornik jezika na koji ili s kojeg se tekst prevodi zasigurno ste si već postavljali pitanje – kako mogu razlikovati kvalitetan prijevod od nekvalitetnog?

Transparentnost

Povjerenje je temelj svake uspješne veze. Kako biste se prilikom narudžbe prijevoda osjećali potpuno ugodno, kupnju prijevoda činimo transparentnom.

Prodaja orijentirana na kupca

Nije nam stalo da prodamo što više. Znamo da se na kraju dana prije svega mjeri koliko ste zadovoljni s našom uslugom. Zadovoljni kupci govore sami za sebe. Mi imamo samo zadovoljne kupce. Dobar rad mjeri se činjenicom da se kupac vraća, a ne prijevod. Tisuće prodanih prijevoda i stotine oduševljenih kupaca govore jasnim jezikom.

Provjerena kvaliteta – isključivo profesionalci

Samo najbolje za Vas. Na taj način možete biti sigurni da ćete uvijek dobiti optimalnu protuvrijednost. Svi prevoditelji s kojima surađujemo udovoljavaju najvišim standardima kvalitete.

Činjenica je da ne postoje mjerne jedinice kvalitete prijevoda, no u nastavku donosimo nekoliko smjernica koje ukazuju na kvalitetu prijevoda:

1. Sadržajna i formalna istovjetnost prijevoda i izvornika

Ovo znači kako je kvalitetan prijevod na izgled vrlo sličan originalu, oblikovanje teksta je u skladu s oblikovanjem izvornog dokumenta, a sadržaj je vjerno prenesen.

2. Gramatička točnost

Kvalitetan prijevod je gramatički besprijekoran.

3. Kompletnost

Prevoditelji tijekom prevođenja nerijetko izbacuju jezične specifičnosti za koje ne pronalaze odgovarajući prijevod, a koje smisleno ne mijenjaju puno, no stilistički igraju bitnu ulogu. Prevoditelj nije ovlašten mijenjati ili umanjivati stilističku obojenost teksta.
Stručan i kvalitetan prevoditelj će uvijek pronaći jezični ekvivalent na ciljanom jeziku.

4. Ovlašten prevoditelj

Iako ovo nije pravilo, veća je vjerojatnost da ćete dobiti kvalitetan prijevod ukoliko ga povjerite agenciji, odnosno ovlaštenom prevoditelju, koji svojim potpisom i pečatom jamči istovjetnost originala i prijevoda što i krajnjem korisniku daje određenu sigurnost.

5. Svrhovitost

Ono što je najbitnije pri prijevodu službenih dokumenata je da na temelju prijevoda ispunite cilj za koji vam je prijevod prvobitno i zatrebao. Dakle, prijevod mora biti jasan, u duhu jezika na koji se prevodi. Doslovni prijevodi često gube svoj smisao, nisu u skladu s pravilima struke i nerijetko pogrešno prenose sadržaj, čime automatski ne ispunjavaju svoju svrhu.

6. Uvjerljivost

Prijevod mora zvučati prirodno, a osoba koja čita prijevod mora imati osjećaj da se radi o izvornom dokumentu, odnosno, sadržaj prijevoda treba zvučati kao da je pisan na jeziku prijevoda.

Naša usluga

Za sve informacije u vezi s prevođenjem svih vrsta tekstova javite nam se na tel: 01/ 2059 447, e-mail: [email protected]

Vaš partner za prijevode

Najčešće angažirana agencija za ovjerene prijevode

Kod nas nema pomicanja rokova

Držimo se riječi! Možete računati na nas jer poštena trgovina je naš glavni prioritet. Kod nas se podrazumijeva da se preuzete obveze poštuju.

Klijentima izlazimo u susret s kratkim rokovima

Činimo nemoguće – mogućim. Stalni kupci su oduševljeni brzom dostupnošću, a samim time i kratkim rokovima isporuke.

Imamo konkurentne cijene

Na temelju mjesečnih računa odobravamo količinski popust, za Vas velika ušteda novca.

Maksimalna zaštita podataka

S Vašim dokumentima rukujemo povjerljivo i u skladu s najvišim standardima zaštite podataka.

Dodatni popust na cijenu i ubrzavanje isporuke

Na tekst koji se često ponavlja u Vašim dokumentima dajemo komercijalni popust, a to za Vas znači znatnu uštedu, pogotovo na duži period. Prijevodna memorija pamti ponavljajući tekst što u konačnici ubrzava isporuku prijevoda.

Optimalno rješenje

Kako bismo Vam uvijek mogli ponuditi optimalno rješenje, ništa ne prepuštamo slučaju. Svi unutarnji i vanjski procesi posloženi su tako da u najvećoj mjeri odgovaraju Vašim zahtjevima.

Ostale objave koje bi Vas mogle zanimati

Dentalna medicina prijevod

Dentalna medicina prijevod

Uz kvalitetu i brzinu kod nas dobivate i fer cijene prijevoda! Po tome nas svi klijenti pamte i zbog toga se uvijek iznova vraćaju. Javite nam se!

Narudžba prijevoda bez dolaska u ured

Narudžba prijevoda bez dolaska u ured

Narudžba prijevoda bez dolaska u ured – tako je! Slikaj dokument s mobitelom i pošaljite nam ga WhatsAppom. Po prijevod možete doći u ured ili Vam ga možemo poslati poštom.

Posao u inozemstvu

Posao u inozemstvu

Ono što nas izdvaja od drugih je to što smo stručni, učinkoviti, brzi i imamo fer cijene! Čekamo Vas – Javite nam se!

Prijevod uputstva za upotrebu

Prijevod uputstva za upotrebu

Prijevod uputstva za upotrebu – Ono što nas izdvaja od drugih je to što smo stručni, učinkoviti, brzi i imamo fer cijene! Čekamo Vas – Javite nam se!

Radujemo se Vašem javljanju!

Za Vaša pitanja uvijek imamo na raspolaganju osobu za kontakt. Na taj način možete biti sigurni da ćete dobiti upravo ono što želite.

(01) 2059-447

Varaždinska 52, 10360 Sesvete

Pon-Pet: 9:00-17:00, Sub-Ned: Zatvoreno

Pin It on Pinterest